Familie Jouke (16) gaat morgen in gesprek met recherche, schietende agent zit ‘ziek thuis en is aangeslagen’

met VideoDe familie van de 16-jarige Jouke gaat vandaag toch geen aangifte doen tegen de schietende agent. Eerder op de ochtend zei de moeder van Jouke nog dat er wel aangifte zou worden gedaan. Volgens haar is inmiddels besloten daar voorlopig van af te zien. Er wordt wel een schadeclaim voorbereid, zegt advocaat Robert Snorn tegen deze site. ,,Jouke heeft recht op een schadevergoeding en die valt hoger uit dan gebruikelijk. Dat komt omdat hier sprake is van bijzondere omstandigheden.”

72 reacties

 • Janneke L Luttje

  7 maanden geleden
  Netjes dat de inschattingsfout wordt toegegeven door de politie. Ik heb met Jouke en zijn familie te doen, maar ook met de agent die geschoten heeft. Gelukkig was t niet raak, maar toch ..ook voor de agent is dit vreselijk. Dus houd alsjeblieft op met de man te bedreigen, hij zit er zelf ook mee. Dat vind ik integer.
 • Marco Wegma

  7 maanden geleden
  Mattie veld: Johan denkt dat vlees en melk uit de fabriek komen…….
 • Mattie Veld

  7 maanden geleden
  Johan Reurink is volgens mij nog nooit op een boerderij geweest, maar hij schuift alles op aannames en meningen, het lijkt me dat hij daar zelf debet aan is in zijn onwetendheid.
 • Marco Wegma

  7 maanden geleden
  Juist Jeroen en zo is het. Niet een schiet incident op het slachtoffer schuiven. Dat doen we in Nederland al genoeg de dader beschermen en naar het slachtoffer wijzen
 • Johan Reurink

  7 maanden geleden
  @Marco Wegman: ik heb totaal geen sympathie voor de boerenacties en niet voor mensen die ongecontroleerde en niet onderzochte meningen en aannames uiten. Schuldig hieraan is ook de media die hitsig op sensatie uit is zoals bv het programma Op1.
 1. Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’
  protest heerenveen

  Beschoten boerenzoon Jouke (16) heeft piep in oor: ‘Ineens pang in mijn rechteroor’

  De 16-jarige Jouke uit Akkrum reed dinsdagavond ‘van de schrik door’ toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. ,,We laten het hier absoluut niet bij zitten.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.