Familie ontroerd door duizenden mensen die Peter R. de Vries laatste groet brengen: ‘Hartverwarmend’

update/videoZo'n 7500 mensen hebben in Amsterdam Peter R. de Vries de laatste eer bewezen. De familie is geraakt door de ‘massale steun’. De hele dag stonden lange rijen voor Koninklijk Theater Carré, dat vanwege de grote belangstelling de deuren vanavond langer open hield. Mensen kwamen van heinde en verre om afscheid te nemen van de doodgeschoten misdaadjournalist. ‘Peter heeft duizenden kilometers afgelegd voor ons, dan kunnen wij deze kilometers ook wel afleggen.’ 

14 reacties

 • Ton Harbeek

  1 week geleden
  Moet erkennen dat ik diep geschokt ben door wat Peter is overkomen, dit gebeurt in Nederland. Het zware geweld is ook hier losgebroken. Hoewel ik hem soms te zelfverzekerd vond. Is dit niet de manier om te sterven. En niemand verdient het om op deze manier te moeten sterven. En ik wens zijn naasten heel veel sterkte toe en gelukkig worden zij door vele gesteund.
 • H. Oostijen

  1 week geleden
  Mark pier en m broek… goed lezen en nadenken. Dit is geen apies kijken. Dit zijn mensen die kilometers reizen en uren in de rij staan omdat ze iets willen laten zien. Respect en waardering voor een man die niet bang was om te zeggen wat heel veel mensen niet durven. En om een signaal af te geven aan die minne mannetjes die iemand van dichtbij afknallen. Voor een paar lullige euro’s, en in hun zieke brein denken dat dit ze macht geeft. Heel Nederland zou hiertegen in verzet moeten komen.
 • Mark Pier

  1 week geleden
  Nee hoor M Broek, is hetzelfde als mensen het lezersforum van DG als condoleance register gebruiken, snap ik ook niet echt, zijn andere daarvoor gemaakte site,s voor.
 • M broek

  1 week geleden
  Is het heel gek als ik dit belachelijk vind, ja het is triest, maar er zoveel mensen hun dierbaren verloren, en op mij komt dit echt over als een gezellig uitje apies kijken en vooral hopen op tv te komen.
 • Wim Sonderen

  1 week geleden
  Ja leuk een uitje, laten we met de kinderen naar Peter R de Vries gaan. Kinderen in de buggy, broodjes mee gezellig. Nederland wordt knettergek. De beelden die ik nu voorbij zie komen hebben niets met rouw of wat dan ook te maken. Nee zie ons eens.
 1. Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’
  PREMIUM
  Oprichter Ambulance Wens

  Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’

  Het vervullen van laatste levenswensen werd voor Kees Veldboer (1959-2021) zijn levenswerk. Met zijn Stichting Ambulance Wens Nederland verzorgde hij sinds 2007 uitstapjes voor chronisch zieke en terminale patiënten. Met vele vrijwilligers bezorgde hij hen nog één keer de mooiste dag van hun leven. Maandag overleed de oprichter uit Poortugaal onverwachts aan een hartstilstand. Hij werd 62 jaar.