Moeder Michel (links) werd doodgeschoten bij het schietdrama in Zwijndrecht. Dochter Anneke (rechts) raakte zwaargewond.
Volledig scherm
Moeder Michel (links) werd doodgeschoten bij het schietdrama in Zwijndrecht. Dochter Anneke (rechts) raakte zwaargewond. © Privéfoto's (Fotomontage AD)

Familie van neergeschoten Michel (66) en Anneke (38): ‘Leed is met geen pen te beschrijven’

Anneke (38) die zaterdag op klaarlichte dag werd neergeschoten bij een winkelcentrum in Zwijndrecht vecht in het ziekenhuis voor haar leven. Dat meldt haar familie in een verklaring. Bij het drama stierf haar moeder Michel (66) ter plekke aan haar verwondingen. De vermeende schutter, Minh Nghia Vuong, is nog altijd voortvluchtig.

 1. Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensgevaarlijke ‘Lucky’

  Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensge­vaar­lij­ke ‘Lucky’

  Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van voortvluchtige levensgevaarlijke Minh Nghia Vuong (49), die zaterdag op klaarlichte dag zijn ex (38) en voormalig schoonmoeder (66) neerschoot voor het oog van velen getuigen op een volle parkeerplaats voor een winkelcentrum in Zwijndrecht. De moeder overleed ter plekke, de dochter vecht nog voor haar leven in het ziekenhuis. Vuong wordt sinds gisteren officieel verdacht van moord.
 2. Zwaargewonde dochter probeerde schutter nog te stoppen: ‘Ze riep: Niet doen! En toen schoot-ie weer’
  PREMIUM

  Zwaargewon­de dochter probeerde schutter nog te stoppen: ‘Ze riep: Niet doen! En toen schoot-ie weer’

  De schok om de brute schietpartij bij een drukbezocht winkelcentrum in Zwijndrecht, waarbij twee vrouwen op klaarlichte dag werden neergeschoten, is nog altijd groot. Vlak voor de neus van vele getuigen, onder wie jonge kinderen, overleed een vrouw (66) direct aan haar verwondingen op straat. De ander (38) raakte zwaargewond. ,,Ze riep: niet doen! Niet doen! En toen schoot-ie weer.”