Volledig scherm
Een condoleancehoekje voor het dodelijke slachtoffer van de steekpartij in Nijmegen. © Bert Beelen

Fatale steekpartij Nijmegen: 'Berry (51) was een grote knuffelbeer'

Zaterdagnacht stond Berry van den Berg (51) met andere vaste klanten nog gezellig een biertje te drinken in De Sportcentrale, de volkskroeg van Johnny en Jeannet in de Betouwstraat in Nijmegen. Zondagmiddag, een halve dag later, staan diezelfde vaste klanten diezelfde Berry te gedenken. 

Quote

Hij stond altijd voor anderen klaar

Johnny Meijers, kroegbaas

Bij de jukebox in het bruin café is een condoleancehoekje ingericht voor de 51-jarige Nijmegenaar die is bezweken aan de verwondingen van een steekpartij in de kroeg op de vroege gisterochtend rond twee uur.

Een 30-jarige Beuningenaar maakte met een messteek een einde aan het leven van de vader, zzp'er in de bouw en NEC'er. Voor Berry − kale kop, grijs ringbaardje − er zelf erg in had, was hij met een mes gestoken. Een ooggetuige zag het slachtoffer nog naar zijn zij grijpen. ,,Ik dacht eerst dat hij in zijn maag was gestompt, maar al snel zag ik bloed." Ze staat deze zondagmiddag nog te trillen. ,,Het was nog zo'n gezellige avond en dan gebeurt dit", verzucht ze met de tranen in de ogen. ,,Berry was een grote knuffelbeer."

Niet te bevatten

Ook kroegbaas Johnny Meijers, die al 26 jaar met zijn vrouw Jeannet de kroeg runt, kan het nog altijd niet bevatten. ,,Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt", stamelt hij met natte ogen. ,,Hij stond altijd voor anderen klaar. Zo heeft hij het dak van ons café nog vernieuwd." De opgepakte Beuningenaar heeft Meijers in een jaar tijd pas 'een keer of vier' in zijn kroeg gezien.

In het café was volgens de politie eerder op de avond ruzie geweest tussen slachtoffer en verdachte. Berry vroeg de Beuningenaar de kroeg te verlaten. Dat deed hij om vervolgens terug te komen en hem met een mes te steken. Een kleine drie uur later zag een getuige hem lopen in de Grotestraat, waar de politie hem kon aanhouden.

Onderzoek

De politie onderzoekt de aanleiding van de ruzie. Berry en de man uit Beuningen kenden elkaar, aldus ingewijden. Van de voormalige kroeg om de hoek, Jaldaldee. Het slachtoffer en zijn toenmalige vriendin stonden er achter de bar, af en toe geholpen door de Beuningenaar, die ook 'iets gehad' zou hebben met de vrouw.