Volledig scherm
Filosoof Daan Roovers © Maikel Samuels

‘Filosoof Daan Roovers wordt de nieuwe Denker des Vaderlands’

Filosoof Daan Roovers is benoemd tot de nieuwe Denker des Vaderlands. Dat maakt de stichting Maand van de Filosofie dinsdagmiddag bekend, zo meldt Trouw.

Roovers is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine en de drijvende kracht achter De Nacht van de Filosofie. Ze is de opvolger van René ten Bos die de titel sinds 21 april 2017 droeg. Eerdere Denkers waren Hans Achterhuis en René Gude.

De nieuwe Denker des Vaderlands wil in haar functie debatten leiden, waarbij iedereen aan het woord komt. ,,We moeten een ruimte veroveren waar mensen op gelijke voet in gesprek kunnen gaan. Waar je naar elkaar leert te luisteren’’, zegt ze in de krant. ,,Wat binnen dat debat mijn eigen mening is, vind ik minder relevant.’’

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.