FIOD vindt kilo's nepkleding van dure merken en tienduizenden euro's cash

videoDe Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren twee mannen van 34 en 21 jaar aangehouden. De twee uit Haarlem en Amsterdam hadden verschillende boxen vol met namaakleding en -schoenen. Ook is er beslag gelegd op 32.000 euro cash, mobiele telefoons en een hoop administratie. De kleding wordt vernietigd. 

In de opslagboxen in Amsterdam werd een groot assortiment aan tasjes, schoenen, shirtjes en broeken aangetroffen. De ‘collectie’ varieerde van Gucci-tasjes, Balenciaga-schoenen, Louboutin-pumps en kleding van Philpp Plein en Dsquared. 

Bij de actie verleenden de politie en douane de FIOD bijstand. Ook werden twee geldhonden en scanapparatuur ingezet. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is gestart na tips van een recherchebureau.

Omdat de kleding inbreuk maakt op het merkrecht wordt al het aangetroffen materiaal vernietigd. 

Volledig scherm
Honderden namaak-spijkerbroeken. © FIOD
Volledig scherm
De namaakkleding lag opgeslagen in boxen in Amsterdam. © FIOD
  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”