Fleur (6) overleden aan verwondingen na grasmaaierongeluk in Kampen: 'Mijn hart is vol verdriet'

UpdateFleur van Amerongen, het 6-jarige meisje dat vorige week ernstig gewond raakte bij een grasmaaierongeluk in Kampen, is maandagochtend overleden aan haar verwondingen. Dat bevestigt burgemeester Bort Koelewijn van Kampen.

„Ik kreeg zondag het bericht dat de familie werd opgeroepen om naar het ziekenhuis te gaan, omdat het heel slecht zou gaan met Fleur. Vanochtend ontving ik het trieste bericht dat ze is overleden", vertelt burgemeester Koelewijn. „Mijn hart is vol verdriet. Het is een enorme slag voor de familie en directe betrokkenen, maar ook voor alle medici die tot het uiterste hebben gevochten."

Ongeval naast basisschool

Het ongeval gebeurde vorige week woensdag op een grasveld in de wijk Onderdijks. De groenstrook waar het ongeluk plaatsvond, ligt naast basisschool Villa Nova. Meerdere leerlingen waren op het moment van het ongeluk buiten aan het spelen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt onderzocht.

De bestuurder van de grasmaaier werd na het ongeluk gearresteerd. Na het verhoor mocht hij naar huis. Wel blijft de bestuurder, een 29-jarige man uit Kampen, verdachte in het onderzoek. De politie nam de grasmaaier na het ongeluk in beslag voor nader onderzoek.

Herdenking

Burgemeester Koelewijn van Kampen heeft dagelijks contact met de familie van het overleden meisje. Hij kan nog niet vertellen of de familie van Fleur een bijeenkomst of herdenking op prijs stelt: „Het is aan hen wat gewenst is. Daar kan ik momenteel nog niets over zeggen."

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen heeft contact met Basisschool Villa Nova om hulp te bieden waar dat nodig is.

Het ongeluk vond vorige week woensdag plaats in Kampen.
Volledig scherm
Het ongeluk vond vorige week woensdag plaats in Kampen. © GinoPress