Forse schade door plofkraak pinautomaat in Diepenveen

videoTwee woningen in Diepenveen zijn in de nacht van woensdag op donderdag ontruimd na een plofkraak op een pinautomaat.

De pinautomaat stond in brand door de kraak. Voordat de brandweer kon beginnen met blussen, moest eerst de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) komen, omdat er gevaar voor ontploffing bestond. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Een kilometer verderop is een uitgebrande auto gevonden. Vermoedelijk is dit de vluchtauto van de daders. Het is nog onduidelijk of de daders iets buit hebben gemaakt bij de kraak. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. 

Veel schade
Plofkrakers richtten deze week ook veel schade aan in het Brabantse Heesch. Hier stortte de gevel van een Albert Heijn in nadat criminelen een ING-geldautomaat uit de gevel van de supermarkt bliezen. 

De politie maakte deze week bekend een proef te starten waarbij verdachten van plofkraken worden aangepakt. De meeste verdachten wonen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Ze zullen voortdurend in de gaten worden gehouden door gemeenten en de Belastingdienst. Crimineel geld wordt afgepakt. 

Volledig scherm
Plofkraak in Diepenveen. © Rens Hulman / News United
Volledig scherm
Twee woningen moesten ontruimd worden. © Martijn Ubels