Fran (18) aangereden na examenfeest: bestuurder rijdt door

UPDATE/videoDe 18-jarige Fran uit het dorpje Ell is vanmorgen vroeg overleden na een zware aanrijding in Nederweert. De bestuurder reed door, maar kon door de politie worden aangehouden. Het ongeval gebeurde rond 04.00 uur in de Limburgse plaats.

Het slachtoffer werd volgens de lokale omroep Nederweert24 geschept op de kruising van de Brugstraat en Aan Vijftien. De auto reed volgens ooggetuigen vanuit Someren richting Nederweert. De dader, een 20-jarige man uit Helmond, is doorgereden, maar werd later door de politie aangehouden. 

Veel jongeren zagen volgens de lokale zender het ongeval, omdat zij met een grote groep terug naar huis fietsten na een examenfeest. Ook Fran was op een examenfeest geweest, meldt dagblad De Limburger.  Ook waren er veel jongeren op de been vanwege de Ospel Kermis, in een dorp in de buurt. Het meisje werkte al enkele jaren bij de Jumbo-supermarkt in het nabijgelegen Stramproy, daar is de verslagenheid groot.

Volledig scherm
© Bert Jansen

Traumahelikopter

Om 4.07 uur kwam de eerste melding over het ongeval binnen bij de meldkamer. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen en een traumahelikopter werd ingevlogen om hulp te bieden. De fietsster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het niet overleefd.

De weg lag na het ongeval bezaaid met grotere en kleinere brokstukken. Een gebogen fietswiel en een stuk staal lagen nog aan de rand van de weg, terwijl ambulancepersoneel zich over het meisje ontfermde. Op de baan voor rechtsaf lag het staal van het skelet van haar fiets. Verwrongen als een wokkel. 

De politie stelt een onderzoek in en hoort getuigen. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben worden opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844.


Drie dagen geleden was het ook al raak in Heerhugowaard, waar een meisje van 15 werd geschept door een automobilist. Zij werd toen ze naar huis fietste aangereden door een Porsche Cayenne en overleed ter plaatse. De politie houdt er rekening mee dat er een straatrace gaande was. Twee jongemannen van 26 en 28 jaar uit Heerhugowaard, die reden in de Porsche en een BMW, zijn aangehouden. 

Nederweert Brugstraat
Jeugdige fietsster zwaargewond na aanrijding Helmondse automobilist rijdt door. fietster overlijd later in ziekenhuis
Volledig scherm
Nederweert Brugstraat Jeugdige fietsster zwaargewond na aanrijding Helmondse automobilist rijdt door. fietster overlijd later in ziekenhuis © Bert Jansen
  1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
    PREMIUM
    Video

    Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

    Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.