Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Frans Timmermans wekt bij veel mensen ergernis op, maar dat betekent niet dat hij er altijd naast zit

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

15 reacties

 • m bruijn

  1 jaar geleden
  Totale onzin. Het is gelegenheidspolitiek. Alle veranderingen die wij nu inzetten zullen pas over tientallen decennia invloed hebben en dan moet wel de hele wereld met ons meedoen. Dan nog twijfel ik over het effect. Het is beter dat we ons wapenen tegen de effecten van klimaatsverandering. Isoleer huizen zodat het zomers koeler blijft en winters minder koud. En/of schaf een airco aan nu er nog technici zijn die ze willen plaatsen. Straks zijn ze allemaal bezig met nutteloze projecten.
 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Het komt alleen door zijn zeven-talig volgevreten vette reet, dat hij er niet vaak naast zit.
 • Hendrik Horden

  1 jaar geleden
  Nederland is een stipje op de planeet. Hiermee ga je het verschil niet maken. De EU hangt als los zand aan elkaar. Kortom: op Europees niveau kun je nog wel zoveel plannen willen hebben; de uitvoering ervan zal nooit het beoogde resultaat gaan opleveren. Ik ben het met @Mattie Veld eens dat een mondiale benadering beter is ipv een regionale (lees: Europa) of, erger, alleen Nederland.
 • Jan Nuvens

  1 jaar geleden
  @mattie, plaatsen en verhogen van dijken roept nog meer weerstand op dan zonnepanelen en windmolens… we zitten klem vrees ik.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Jan Nuvens je zou ook kunnen stellen dat we het geld beter voor de dijken kunnen gebruiken. Er op vertrouwen dat je landen als Brazilië, Amerika, Rusland en China meekrijgt is als spelen in de loterij. En dat is geen grap.
 1. Europa maakt klimaatsprong: reuzepakket voorstellen moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  Europa maakt klimaat­sprong: reuzepak­ket voorstel­len moet burgers en bedrijven duurzamer maken

  De Europese Commissie onthult onder de noemer Fit for 55 in 2030 vandaag een enorm pakket aan klimaatvoorstellen. De ultieme poging om het klimaat naar een hoger plan te tillen, zal grote gevolgen hebben voor EU-burgers en -bedrijven. Het Europese streven is om in 2050 helemaal ‘klimaatneutraal’ te zijn en daartoe de CO2-uitstoot middels de maatregelen drastisch terug te dringen. De vervuiler betaalt, is de strekking van het pakket. Wie verduurzaamt deelt mee in een groene toekomst.
 2. Justitie met team van experts op terrein van Tata Steel in kader van strafrechtelijk onderzoek

  Justitie met team van experts op terrein van Tata Steel in kader van strafrech­te­lijk onderzoek

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag met een team van experts onderzoek verricht op het terrein van Tata Steel IJmuiden. Ze wilden ‘meer inzicht krijgen’ in het productieproces van staal en de werking van de cokes- en gasfabrieken, laat het OM weten. Dat kondigde al in februari een strafrechtelijk onderzoek naar het grote staalbedrijf aan, nadat advocaat Bénédicte Ficq namens omwonenden aangifte had gedaan.