Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Frans Timmermans wekt bij veel mensen ergernis op, maar dat betekent niet dat hij er altijd naast zit

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

16 reacties

 • m bruijn

  3 maanden geleden
  Totale onzin. Het is gelegenheidspolitiek. Alle veranderingen die wij nu inzetten zullen pas over tientallen decennia invloed hebben en dan moet wel de hele wereld met ons meedoen. Dan nog twijfel ik over het effect. Het is beter dat we ons wapenen tegen de effecten van klimaatsverandering. Isoleer huizen zodat het zomers koeler blijft en winters minder koud. En/of schaf een airco aan nu er nog technici zijn die ze willen plaatsen. Straks zijn ze allemaal bezig met nutteloze projecten.
 • bart verplak

  3 maanden geleden
  Het komt alleen door zijn zeven-talig volgevreten vette reet, dat hij er niet vaak naast zit.
 • Hendrik Horden

  3 maanden geleden
  Nederland is een stipje op de planeet. Hiermee ga je het verschil niet maken. De EU hangt als los zand aan elkaar. Kortom: op Europees niveau kun je nog wel zoveel plannen willen hebben; de uitvoering ervan zal nooit het beoogde resultaat gaan opleveren. Ik ben het met @Mattie Veld eens dat een mondiale benadering beter is ipv een regionale (lees: Europa) of, erger, alleen Nederland.
 • Jan Nuvens

  3 maanden geleden
  @mattie, plaatsen en verhogen van dijken roept nog meer weerstand op dan zonnepanelen en windmolens… we zitten klem vrees ik.
 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @Jan Nuvens je zou ook kunnen stellen dat we het geld beter voor de dijken kunnen gebruiken. Er op vertrouwen dat je landen als Brazilië, Amerika, Rusland en China meekrijgt is als spelen in de loterij. En dat is geen grap.
 1. Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensverwachting

  Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensver­wach­ting

  De levensverwachting van mensen met diabetes is flink korter dan die van mensen zonder de ziekte. Dat meldt het Diabetes Fonds op basis van een studie door onderzoeksinstituut Nivel en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is volgens het fonds de eerste keer dat is gemeten hoeveel diabetici in Nederland overlijden. ,,Of je nu diabetes type 1 of type 2 hebt, de kans op overlijden is groter”, concludeert het fonds.