De Europese prijzen voor aardgas en stroom stijgen naar recordhoogtes.
Volledig scherm
De Europese prijzen voor aardgas en stroom stijgen naar recordhoogtes. © Hollandse Hoogte / ANP

Gasprijs stijgt met meer dan 70 procent naar nieuw record

De Europese gasprijs steeg vandaag met meer dan 70 procent naar een nieuw record door de oorlog in Oekraïne en de vrees voor verstoringen van de Russische gasleveringen aan Europa. De prijs voor gas op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs ligt nu op meer dan 335 euro per megawattuur. 

2 reacties

 • L Fleuren

  9 maanden geleden
  Het lijkt erop dat prijzen zo hard stijgen dat veel medelanders in het nauw komen. In Gran Canaria betaal je 1,20 euro voor een ltr benzine. Meer dan 1 euro verschil. De accijns hier in NL zijn buitenproportioneel. Het wordt tijd (al is het maar in tijd van crisis) om dat te veranderen. Het kwartje van Kok is ook nog steeds niet verdwenen, terwijl die verhoging destijds tijdelijk zou zijn. Dat geldt ook voor de gasprijs. Verlaag de accijns ... Help je eigen mensen.
 • Desirea Ter Stegen

  9 maanden geleden
  En de winnaar is?.......juist Den-Haag met de btw onderaan de streep levert een door het dak gasprijs tig keer meer belasting op dus kassa voor Den-Haag en meer armoede voor de simpele ziel.Compensatie vanuit de politiek? ik geloof er net zo in als in de paashaas die hier in de tuin. Vorige week was al bekend met de toen vermelde gasprijs dat Den-Haag 5 miljard extra belasting binnen harkte nu dus nog meer.
 1. Tractorbestuurder niet schuldig aan treinongeval waarbij machinist uit Hardenberg om het leven kwam
  PREMIUM

  Tractorbe­stuur­der niet schuldig aan treinonge­val waarbij machinist uit Hardenberg om het leven kwam

  Het treinongeval in mei 2020 waarbij een treinmachinist uit Hardenberg om het leven kwam, kon gebeuren doordat een 52-jarige tractorbestuurder uit Smilde de trein geen voorrang gaf. Toch vindt de rechtbank in Assen dat de man geen schuld treft. Door alle omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, had dit ongeval waarschijnlijk niet kunnen worden voorkomen, oordeelde de rechter.