Volledig scherm
Van links naar rechts: Ritchie, Feyenoord-trainer Giovanni van Bronkhorst en Kjell. © Theo Maas

Gebiedsverbod uitgebreid voor PSV-fan die verstandelijk beperkte Ritchie sloeg

De 45-jarige man die de verstandelijk beperkte Feyenoordfan Ritchie vorig weekend in het gezicht sloeg tijdens de wedstrijd PSV-Feyenoord, krijgt een uitgebreider gebiedsverbod. Dat meldt de gemeente Eindhoven. De PSV-fan blijkt ook meer op zijn kerfstok te hebben. 

De man bleek al langer bekend bij de politie vanwege andere gewelddadigheden en in 2012 kreeg hij een stadionverbod voor het gooien van een fakkel op het veld. 

Gebiedsverbod uitgebreid

Nu wordt het gebiedsverbod wat hij al opgelegd kreeg van de officier van justitie aangevuld. In eerste instantie zou het om 90 dagen gaan voor het gebied in en vlakbij het Philips Stadion, maar burgemeester Jorritsma heeft besloten dat het wordt uitgebreid over het centrum en wijken rond het stadion. Het geldt 12 maanden als PSV thuis speelt en bij een huldiging.

"Het is vreselijk voor die jongens. Wat hier is gebeurd, is volstrekt niet normaal. Het is een ernstige verstoring van de openbare orde. Ik wil herhaling in de stad voorkomen", aldus de burgemeester.

Juichen

Ritchie en zijn vriend Kjell barstten zaterdag in juichen uit na de beslissende strafschop van Feyenoorder Jordy Clasie. De 45-jarige PSV-fan, wiens naam niet bekend is gemaakt, zag de juichende Feyenoordsupporters in een gemengd vak en stoof direct 21 rijen omhoog, richting de mannen. Vervolgens sloeg hij Ritchie vol in het gezicht. De man is nu vrij en moet op 2 november voor de rechter verschijnen.