Padelspelers op de padelbaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Padelspelers op de padelbaan. © Rolf Hensel

Geen potje padel na 20.00 uur door geluidsoverlast: ‘Dit gaat ons leden kosten’

Door het hele land lopen momenteel rechtszaken tegen geluidsoverlast van padelbanen, zo ook in Beverwijk. Daar wonen de bewoners van het woonwagenpark pal naast tennisvereniging LTC D.E.M. Hun nieuwe padelbanen werden afgelopen maart op feestelijke wijze geopend, maar voor de buren is het alles behalve feest. Zij zijn vanwege geluidsoverlast naar de rechter gestapt. Die geeft hen gelijk: de padelbanen moeten vanaf november elke avond om 20.00 uur sluiten.

9 reacties

 • Jacques De Graaf

  2 maanden geleden
  Tony peters , waren de sportvelden er eerder dan de woningen ?dan weet je waar je gaat wonen , Gaan ze sportvelden aanleggen nabij woningen dan horen ze geluidsbeschermende maatregelen te nemen
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Hallo @Hugo, bij padel wordt niet alleen de vloer maar worden ook de wanden gebruikt. Net als in squash. Daarbij is de baan kleiner dan bij het tennis, volgen de slagen dus korter op elkaar en wordt er ook flink hard gemept. Bovendien worden er bij het tennis al geluids- en tijdsnormen gehanteerd, en omdat padel een relatief nieuwe sport is, zijn deze normen er nog niet.
 • Hugo van 't Woudt

  2 maanden geleden
  Kan iemand mij vertellen waarom Padel meer overlast geeft dan Tennis?
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Pieter-Jan Hulsbosch heeft het duidelijk niet zo op met mensen die wieltjes onder hun huis hebben. Ik vind het logisch dat er een tijdstip word bepaald waarop het rustig moet zijn, maar 20.00 uur vind ik niet redelijk.Het meest voor de hand liggend zou de algemene regel moeten zijn, 21.45 uur stoppen, opruimen en 22.00 uur baan leeg en rust.
 • Pieter-Jan Hulsbosch

  2 maanden geleden
  Ellen, waarom is deze rechtszaak al zo snel beslist. En bij alle andere mbt padel, die al veel langer lopen,helemaal nog niets? En dit is uiteraard niet de eerste keer. Zo ongenuanceerd is het dus ook weer niet.
 1. Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, geschreeuwd’
  PREMIUM
  soest

  Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, ge­schreeuwd’

  Ontvoerd worden door je vader, 31 uur plankgas rijden naar Bulgarije en vervolgens daar, in een volstrekt onbekend land, worden opgevangen door mensen die jouw taal niet spreken. Niemand zal ooit kunnen bevatten wat Melisa (11) uit Soest vorige maand meemaakte. Ook Jorica niet, haar moeder die nog altijd vol vragen zit. ,,Ze is nu veilig bij ons, maar de angst is groter dan ooit.”