Volledig scherm
© EPA

Geen verbod op exotische dieren in Amsterdam

Gemeente Amsterdam gaat het houden van krokodilachtigen en andere exotische dieren niet verbieden. Daarmee reageert het college op een voorstel van de Partij van de Dieren (PvdD).

De partij kwam met het voorstel 'Geen gevaarlijke dieren in Amsterdam' nadat de recherche afgelopen februari twee krokodillen ontdekte tijdens een inval in het kader van een groot onderzoek naar handel in synthetische drugs.

Overlast bestrijden
De PvdD wil dat het houden van gevaarlijke dieren verboden wordt. Maar het college wijst het voorstel af. Volgens de gemeente is het alleen mogelijk om de overlast te bestrijden en is het niet haalbaar om de dieren permanent te verbieden.

In februari viel de politie de woning van Ferry P. binnen vanwege een grootschalig drugsonderzoek. Er werden geldkoffers aangetroffen die alleen te bereiken waren door de krokodillen te passeren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.