Robin Utrecht
Volledig scherm
© Robin Utrecht

Gelderse natuurclubs: Opening Lelystad Airport funest voor Veluwse natuur

De opening van Lelystad Airport is funest voor de Veluwse natuur. Dat schrijven de gezamenlijke Gelderse natuurorganisaties in een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). 

5 reacties

 • niet

  3 jaar geleden
  Het probleem van de zure regen en herstel ozonlaag is niet "van zelf" verholpen. Dit is gebeurd door ingrijpen van diezelfde -wereldwijde- overheden die nu voor nog grotere opgaven staan. Maar droom lekker verder, na jou de zondvloed?
 • Arjan

  3 jaar geleden
  De ozonlaag is weer oke, door een wereldwijd  verbod op CFK's in spuitbussen en koelkasten, dus ging niet vanzelf.De zure regen is onder andere minder geworden door het verplichten van katalysatoren in auto's. En normen voor de zware industrie.Daarom viel het achteraf mee, door goede regelgeving.
 • Peter G

  3 jaar geleden
  Kom je wel eens in de natuur? Heb je daar de sterfte onder de eiken wel gezien?
 • Dion

  3 jaar geleden
  Die natuurclubs voorspelden 20 jaar geleden dat vele bomen zouden sterven door de zure regen....nou wat is daar van terechtgekomen? Daarna kwam het gat in de ozonlaag wat plotsklaps vanzelf geheeld is.Oftewel.......het zal wel meevallen.
 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  ga stemmen en stem die voorstanders van dat vliegveld weg wij hier in de Achterhoek zitten echt niet te wachten op overlast vanuit het westen van het Land. En de arrogantie van die VVD politici moet eindelijk eens stoppen ze hebben wel te maken met burgers en niet met onderdanen, die voor een plannetjes mogen opdraaien.