Wie een collegezaal inloopt, ziet vaak geen studenten meer met boeken, pen en papier, maar achter een opengeklapte laptop of met tablet.
Volledig scherm
Wie een collegezaal inloopt, ziet vaak geen studenten meer met boeken, pen en papier, maar achter een opengeklapte laptop of met tablet. © Phil Boorman

GGD komt met nieuwe vuistregel schermgebruik scholier: ‘20-20-2’

NIJMEGEN - Maximaal twintig minuten achter elkaar zitten turen op je laptop, tablet of smartphone. Daarna minstens twintig seconden een blik in de verte en dan weer maximaal twintig minuten digitaal aan de slag. Daarnaast minstens twee uur per dag naar buiten: om te spelen, te wandelen of anderszins te profiteren van het gezonde buitenlícht en ook de gezonde buitenlúcht. 

10 reacties

 • Lowie

  3 jaar geleden
  In reactie op de stelling: nee, juist minder. Thuis hebben ze nl. ook nog schermtijd (huiswerk, privé)
 • haske

  3 jaar geleden
  Als volwassene zie ik al hoe moeilijk t is om mn mobiel weg te leggen .. ik woon in kinderrijke wijk maar zie ze veel minder buiten als we vroeger zelf deden .. hele middagen voetballen, of struinen in buitengebied, naar t bos ( ja had geluk dat dat in de buurt was.)
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Ja, maar voor mij eerst de papieren versie!Voor jongeren is gebleken dat zij beter leren en informatie opslaan door boeken en aantekeningen maken. Ben er dus geen voorstander van dat alles digitaal gaat. 
 • Piet V.

  3 jaar geleden
  Maar ondertussen lezen “wij” wel de digitale krant...
 • Poe

  3 jaar geleden
  Vroeger was er meer huiswerk en voor veel meer vakken !