De kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven in aanbouw, januari 2011
Volledig scherm
De kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven in aanbouw, januari 2011 © ANP XTRA

GroenLinks roept Samsom op niet te luisteren naar kolenlobby

GroenLinks roept PvdA-leider Samsom op niet te zwichten voor de lobby van energieproducenten tegen de kolenbelasting. In een brief aan informateurs Kamp en Bos roepen de energiebedrijven de onderhandelaars op geen belasting te heffen op het verbranden van kolen in energiecentrales. De kolenbelasting is onderdeel van het Lenteakkoord dat GroenLinks mede ondertekende, maar de PvdA niet.

0 reacties

  1. Ophef rond justitievakbond: bestuursleden gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

    Ophef rond justitie­vak­bond: bestuursle­den gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

    Enkele bestuursleden van justitievakbond Juvox hebben zich mogelijk niet-integer gedragen tegenover leden en andere, kritische bestuursleden. Omdat de bestuursleden ook ambtenaar zijn bij Justitie, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek ingesteld naar meldingen die het departement heeft ontvangen. Die hebben onder meer betrekking op de voorzitter van de bond, melden onderzoeksjournalisten van het programma Argos zaterdag.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”