Op het strand van Malaga was het eind juni al druk. Nu kleurt Spanje rood op de Europese kaart met reisadviezen.
Volledig scherm
Op het strand van Malaga was het eind juni al druk. Nu kleurt Spanje rood op de Europese kaart met reisadviezen. © Hollandse Hoogte / Zuma Press

Groningen al niet meer groen op Europese kaart en Spanje en Portugal kleuren rood

UpdateHet noorden van Nederland kleurt vanwege het oplopende aantal besmettingen al niet meer groen op de Europese coronakaart. De provincie Groningen is van groen naar oranje gesprongen. Spanje en Portugal kleuren nu bijna helemaal rood. 

  1. Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensverwachting

    Nieuw Nederlands onderzoek: mensen met diabetes hebben lagere levensver­wach­ting

    De levensverwachting van mensen met diabetes is flink korter dan die van mensen zonder de ziekte. Dat meldt het Diabetes Fonds op basis van een studie door onderzoeksinstituut Nivel en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is volgens het fonds de eerste keer dat is gemeten hoeveel diabetici in Nederland overlijden. ,,Of je nu diabetes type 1 of type 2 hebt, de kans op overlijden is groter”, concludeert het fonds.
  2. Explosieve stijging: 5475 nieuwe besmettingen, morgen mogelijk nieuwe maatregelen

    Explosieve stijging: 5475 nieuwe besmettin­gen, morgen mogelijk nieuwe maatrege­len

    Het aantal coronabesmettingen neemt zorgwekkende vormen aan. Het afgelopen etmaal registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijna 5475 nieuwe positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 14 mei en tien keer zoveel als anderhalve week geleden. Het kabinet komt morgen mogelijk met nieuwe maatregelen. Overwogen wordt meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten.