Volledig scherm
Politieactie bij Witte Wieven Nunspeet © Stefan Verkerk/News united

Grote politieactie op bungalowpark Nunspeet na gewapende overval

UpdateDe politie heeft vanavond drie verdachten gearresteerd na een gewapende overval op een bewoner van bungalowpark De Witte Wieven in Nunspeet. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig. Een arrestatieteam heeft het terrein uitgekamd, maar is inmiddels weer vertrokken.

,,Bij de overval is niemand gewond geraakt. We hebben uit de woning meerdere personen, die in het huisje waren op het moment van de overval, meegenomen naar het bureau voor verhoor.  Het is ons nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de overval was'', zegt politiewoordvoerder Marie José Verkade. ,,We hebben een arrestatieteam ingezet, omdat er mogelijk nog een overvaller in het huisje achtergebleven zou zijn.''

Er was in totaal sprake van vijf overvallers. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of ze allemaal bewapend waren en waarmee. Ze vraagt inwoners van Nunspeet wel de nodige voorzichtigheid te betrachten als ze verdachte personen of situaties zien.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.