Volledig scherm
Een granaat werd aangetroffen bij een huis aan de Velgraafweg in Holtum. © Ermindo Armino

Handgranaten in straten van leden motorclubs in Limburg

In twee tuinen van woningen in de Limburgse dorpen Echt en Holtum heeft de politie vanochtend handgranaten gevonden. In beide straten wonen leden van een motorclub, aldus een woordvoerster van de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg.

De politie kreeg rond 09.00 uur een melding van de vondst van een handgranaat in een tuin voor een woning aan de Velgraafweg in Holtum. Een half uur later hoorde de politie dat er ook een handgranaat was gevonden bij een woning aan de Cypresstraat in Echt.

Een van de explosieven lag bij de woning van een lid van een motorclub in Holtum, aldus de politie. De woning zou toebehoren aan een lid van motorclub Bandidos, weet nieuwssite 1Limburg. De granaat in Echt lag bij een woning in de straat waar een lid van een motorclub woont, maar niet voor diens huis.

De politie heeft de straten waar de handgranaten werden gevonden, afgezet en stelt een onderzoek in.  Of er een verband bestaat tussen beide zaken, kon de politie dinsdagochtend nog niet zeggen.

Bandidosbaas

Een maand geleden vond de politie een handgranaat in de tuin van de woning van de Limburgse Bandidosbaas Harrie Ramakers in Nieuwstadt, bij Sittard. Of er een verband bestaat, is niet bekend.

Ramakers nam vanochtend poolshoogte voor de woning in Holtum, waar de handgranaat werd gevonden. Hij sprak er even met enkele politiemensen. Na de vondst van de granaat bij Ramakers werden er middels een noodverordening tijdelijke maatregelen getroffen, zoals camera- en politietoezicht.

Deze noodverordening werd pas enkele dagen geleden ingetrokken. Vanmiddag is er spoedoverleg tussen de betrokken gemeenten (Sittard-Geleen en Echt-Susteren) en politie en justitie over de ontstane situatie.