Volledig scherm
© ANP

Hans Wiegel getroffen door herseninfarct

VVD-prominent Hans Wiegel is thuis getroffen door een klein herseninfarct. Dat bevestigt hij zelf tegen deze site. Wiegel ligt nog in het ziekenhuis en zal de komende tijd intensief moeten revalideren.

Wiegel kan niet zeggen wanneer hij weer in het openbaar zal optreden. Wiegel bevestigt telefonisch dat hij is gevallen en dat er sprake is van een licht herseninfarct. Hij heeft al zijn afspraken voor de komende tijd afgezegd.

Wiegel zou aanstaande vrijdag een toespraak houden bij de presentatie van de biografie De Gedrevene: Joop den Uyl 1919-1987 van NOS-journalist en historicus Dik Verkuil. Dat optreden gaat niet door.

De 78-jarige Wiegel was van 1971 tot 1982 partijleider van de VVD en was vicepremier in het eerste kabinet-Van Agt. Hij laat nog geregeld zijn licht schijnen over actuele kwesties.

  1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
    Drama Diemen

    Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

    Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.