Vrouwen protesteren tegen ‘femicide’ in de Turkse metropool Istanboel. De protesten tegen vrouwenmoord liggen ten grondslag aan de nieuwe trend met zwart-witfoto's op sociale media, onder de hashtag #womensupportingwomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouwen protesteren tegen ‘femicide’ in de Turkse metropool Istanboel. De protesten tegen vrouwenmoord liggen ten grondslag aan de nieuwe trend met zwart-witfoto's op sociale media, onder de hashtag #womensupportingwomen. © AFP

‘Hashtag-activisme’: wat brengt het teweeg in het echte leven?

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen: zwart-witfoto’s van vrouwen op Instagram met daarbij de hashtags #challengeaccepted en #womensupportingwomen. Het is het jongste voorbeeld van ‘hashtag-activisme’ op sociale media, waarbij in dit geval vrouwen opgeroepen worden om een foto van zichzelf te plaatsen om elkaar te steunen. Waar komt deze trend vandaan? Waarom doen vrouwen er wel of niet aan mee? Maar vooral: wat levert het concreet op? 

  1. Verdachte (64) woonde samen met zijn moeder (92) naast grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland
    PREMIUM
    Video

    Verdachte (64) woonde samen met zijn moeder (92) naast grootste cocaïnewas­se­rij ooit in Nederland

    De omgebouwde manege aan de Nijeveense Bovenboer, waar de grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland is aangetroffen, stond op naam van de 64-jarige Jan B.. Hij is een van de 17 arrestanten. De man woonde met zijn 92-jarige moeder in de naastgelegen woning. Buren kunnen niet geloven dat de manegehouder betrokken zou zijn geweest bij de handel. ,,Hij is er ingeluisd, dat moet wel…”