Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Het CDA krijgt straks de grootste dreun van alle gevestigde partijen

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

11 reacties

 • Henk Houwers

  2 weken geleden
  Peter van Polen. De uitslag van de stemming gezien? Ed Schol. Ook gelezen dat Johan Vollebroek blij is met de zege van BBB? Alle fractieleiders van de BBB hebben zich ingelezen in de partijorogramma's van andere partijen en alle punten van overeenkomst genoteerd. Ze sluiten niemand uit. Hebben zich veel beter voorbereid dan alle andere partijen. Het is de media en alle politieke partijen volledig ontgaan, al vechtend en uitsluitend met elkaar.
 • Ed Schol

  2 weken geleden
  Ik ben zeker niet tevreden met de prestaties van de VVD en het CDA. Toch denk ik dat dit de enige twee partijen zijn die het schip van de stikstof ellende kunnen keren. Ik zou willen dat BBB hiervoor een oplossing brengt maar zie dit toch vooral als hard roepen en weinig opleveren.
 • Peter van Polen

  2 weken geleden
  @Henk Houwers. Ik heb hebt niet over uitsluiting van kiezers, we moeten de meerderheid van stemmen (is democratie) respecteren. Nu proberen diverse kleinere groeperingen met 'geweld' en/of 'opdringerig' gedrag hun gelijk te halen. In media hoor en zie je alleen degene die zich niet of te weinig gehoord voelen waardoor dit de waarheid lijkt. De meerderheid hoor je niet of nauwelijks, die zijn in het algemeen tevreden en roeren zich dus niet.
 • Henk Houwers

  3 weken geleden
  Sven Hogenbirk. Het links rechts denken zie ik meer als oorzaak dan als oplossing. Het huidige wantrouwen in de politiek is trouwens zowel door links als rechts veroorzaakt. Peter van Polen. Ongeveer 20% van de kiezer zal wel op de VVD stemmen. Dat bekent vervolgens wel dat 80% van de kiezers dat met enig argwaan gadeslaat. Of een kiesdrempel en coalities zonder compromissen de oplossing zijn, vraag ik me ook af. Uitsluiting van kiezers die zich niet gehoord voelen is juist het probleem.
 • Peter van Polen

  3 weken geleden
  @Henk Houwers. Denk het niet, de VVD is nog steeds de grootste partij volgens de peilingen. Nadeel is dat we teveel partijen hebben en dus met vier, vijf of meer partijen een regering moeten vormen. Kiesdrempel instellen, kleine coalitie dus kunnen de coalitie partijen meer hun partijprogramma volgen zonder compromissen te sluiten.