Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het grote Sint-gesprek: ‘Ik ben nog steeds heel boos, je hebt gelogen’

MonicaJournalist Monica Beek (42) schrijft wekelijks voor Magazine over haar leven. Ze woont samen met haar dochters van 11 en 8 en heeft een vriend. Jongste Dochter is 8 en daarom vindt Monica het tijd voor het grote Sint-gesprek.

,,Je hebt tegen me gelogen! En je had beloofd nooit te liegen!’’ Bij elke nieuwe beschuldiging neemt het volume van Jongste Dochter toe. ,,Maar dat doen alle ouders als het om Sinterklaas gaat, zo hoort het’’, verdedig ik me zwakjes. Voorzichtig probeer ik haar krullen te aaien, een poging tot contact, maar ze slaat mijn hand weg. ,,En die cadeautjes op mijn slaapfeestje dan?’’ Op haar verjaardag eind november kregen alle vriendinnetjes die bleven slapen een cadeautje in hun schoen. ,,Die heb ik erin gestopt’’, antwoord ik maar eerlijk.

  1. Brandbrief boze bowlers: ‘Bowlen is een horecasport, net als darten en biljarten’

    Brandbrief boze bowlers: ‘Bowlen is een horeca­sport, net als darten en biljarten’

    Alle 197 bowlingbanen in Nederland zijn dicht. En dat blijven ze voorlopig ook. Bowlen is volgens de overheid namelijk een binnensport, net als bijvoorbeeld fitness. ,,Onbegrijpelijk”, vindt de bowlingbranche. ,,Bowlen is een officiële horecasport, net als darten en biljarten.” Daarnaast kun je tijdens het bowlen makkelijk anderhalve meter afstand te houden. ,,De baan zélf is al 1,5 meter breed!”
  2. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.