Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het is te groot, te abstract

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Soms, als ik aan het einde van de middag in de trein zit, en in de huizen langs het spoor de lichten aan zie gaan, kan ik ineens overvallen worden door een groot gevoel van nietigheid. Wanneer ik me bedenk dat in al die huizen mensen wonen, met allemaal hun eigen dingetjes en gedoetjes. Overal wordt nagedacht over wat er vanavond gekookt moet worden. Iedereen heeft zijn eigen verdriet en vreugde, ruzies en goedmakers, blauwe belastingenveloppen en energierekeningen.

Een overweldigend idee. Het idee van 17 miljoen inwoners is moeilijk concreet te krijgen, maar in de schemering langs een flatgebouw rijden geeft je een beetje een idee.

  1. Kwart van Nederlanders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekkelijk’

    Kwart van Nederlan­ders geeft toe: ‘Ik vind mijn partner niet eens aantrekke­lijk’

    Een kwart van de seksueel actieve Nederlanders vindt de eigen partner niet aantrekkelijk genoeg om er goede seks mee te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Christine le Duc, de grootste en oudste aanbieder binnen de erotiekbranche. In België geeft meer dan de helft toe zich niet (meer) seksueel aangetrokken te voelen tot hun partner. ,,Concluderend kunnen we zeggen dat er zowel in Nederland als in België werk aan de winkel is”, stelt Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc.