Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Het lijkt erop dat de zware criminelen voorlopig hebben gewonnen’

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De moord op Derk Wiersum, raadsman van kroongetuige Nabil B., toonde andermaal dat we met een nieuwe vorm van georganiseerde misdaad hebben te maken, waarbij onze rechtsstaat op geen enkele manier serieus wordt genomen – de criminelen hanteren hun eigen regels.

Het gevolg hiervan is dat advocaten voortaan niet klakkeloos elke zaak zullen aannemen, omdat ze inmiddels door de gruwelijke realiteit weten wat voor verstrekkende gevolgen het verdedigen van een cliënt kan hebben.

Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. Iedereen die voor het vak heeft gekozen, doet dat vanuit een ideaal of een gevoel, maar het moet niet tot de dood leiden.

  1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
    Poldercrash

    ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

    Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.