Zorgpersoneel met klachten kan zich dankzij een zogenoemde keelneustest laten onderzoeken op het coronavirus bij Veiligheidscentrum Spinel in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Zorgpersoneel met klachten kan zich dankzij een zogenoemde keelneustest laten onderzoeken op het coronavirus bij Veiligheidscentrum Spinel in Dordrecht. © Arie Kievit

Het mocht even duren, maar nu gaat ook Nederland ‘testen, testen, testen’

De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie roept het al weken: ‘Testen, testen, testen’. Nederland bleef opmerkelijk genoeg achter. Het leidde tot kritiek. Nu wordt de testcapaciteit opgevoerd.

1. Waarom test Nederland minder dan andere landen?

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Minister Grapperhaus noemt de drukte op de Dam buiten echt de perken. Hij noemt het ,,pijnlijk voor alle mensen die zich de afgelopen weken wel aan de coronamaatregelen hebben gehouden”, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus. Burgemeester Halsema zag echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo liet haar woordvoerder weten.