Nynke de Jong
Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong © Joost Hoving

Het stikstofprobleem los je niet op met labbekakkerig doorpolderen

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Zou de maximumsnelheid echt teruggebracht worden naar 100 kilometer per uur? Het kabinet wil zo snel mogelijk de snelheid omlaag brengen, zodat de stikstofuitstoot vermindert en men in de bouw weer aan de slag kan. Maar zoals bij elk voorstel is er een politicus die het alvast maar opneemt voor de ontevreden kiezer.

Klaas Dijkhoff was er als de kippen bij om te roepen dat die plannen nog heel prematuur zijn. ,,Groenlinksers kunnen vrijwillig 100 gaan rijden, dat zie ik ze alleen nog niet doen”, was zijn gevatte antwoord. Ja, laat ze dat lekker doen, 100 in hun elektrische wagentjes, dan vroem-vroem-vroemen de VVD’ers er wel gewoon met 130 omheen.

  1. LIVE | Geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’, dodental VS stijgt weer

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.