Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het terrorisme is onder ons: tijd om het gevaar van extreemrechts onder ogen te zien

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • ineke sneller

  3 weken geleden
  Wat is die obsessie van extreem rechts Eus ? Het voelt heel erg haatdragend, iedere keer als je commentaar schrijft over opinies die niet de jouwe zijn. Je weet dat er veel verdeling in de maatschappij is, Moet je dan olie op het vuur gooien ? Nooit iets gehoord zoals extreem links ? De ambtenaren van de kindertoeslagaffaire en de jeugdzorg en de rechters........waren die extreem rechts ? Nee, die waren en zijn nog altijd links..haatdragend links en daar zou jij dus ook een balans in moeten make
 • Willem de Gelre

  3 weken geleden
  Nogal doorzichtig om het accent te verleggen naar 'extreemrechts', een beproefd concept van (extreem)links.Extreemrechts is echter een fractie van wat het intolerante extreemlinks (en al helemaal in het vanouds extreemlinkse bolwerk Nijmegen) hier al sinds jaar en dag aan bedreigingen en geweld afscheidt, en is ook meer als een reactie op die inmiddels landelijke dominantie van links te beschouwen. Oorzaak en gevolg, beste Eus, verlies dat niet uit het oog.
 • Henk Doddema

  3 weken geleden
  Ja er dient aandacht te zijn voor extreemrechts. Maar was het niet extreemlinks die in het verleden aanslagen (o.a. Rara) pleegden en nu een prominente rol hebben in een politieke partij in de 2e Kamer. Zijn het niet politieke partijen die een Kamerlid hebben die lid/veroordeeld of gelieerd was aan een terroristische groepering (moslim broederschap/hofstadgroep). Er is nog een hoop ondankbaar werk te doen voor de AIVD dankzij bepaalde politieke partijen.
 • Mattie Veld

  3 weken geleden
  Die extremisten moeten veel sneller en harder aangepakt worden, als dat niet gebeurt krijgen ze alleen maar een nieuwe voedingsbodem met hun fake news.
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  en maar de aandacht er aan blijven besteden of dit e.e.a. oplost.