Ook in het winkelcentrum wordt voorlichting gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in het winkelcentrum wordt voorlichting gegeven. © GGD Regio Utrecht

Hoe de vaccinatie-aanpak van deze dokter blijkt te werken: ‘Doe dan maar een prikkie’

Onvermoeibaar trekt de Utrechtse huisarts in opleiding Bernard Leenstra met zijn collega’s van winkelcentrum naar winkelcentrum. Kou en regen trotseren ze om hét gesprek van het moment aan te gaan: laat je vaccineren en als je het niet doet, doe dat om gegronde redenen. Hun aanpak heeft zoveel succes – ze trekken daadwerkelijk mensen over de streep – dat in steeds meer plaatsen in Nederland zorgmedewerkers de straat op gaan om met mensen te praten over het vaccin.

 1. Twee dagen op corona-afdeling E2: ‘Het is geen fictie wat hier gebeurt’
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Twee dagen op corona-afdeling E2: ‘Het is geen fictie wat hier gebeurt’

  Verpleegafdeling E2 van het St. Antonius Ziekenhuis is helemaal vol. Nee, wacht, er is één coronabed vrij. Die patiënt is net overleden. Twee dagen lang liep - of beter gezegd, rende - verslaggever Josselin Gordijn mee op de afdeling in Nieuwegein. Ze zag hoe verpleegkundigen zich staande houden in een situatie die steeds nijpender wordt. „We kunnen moeilijk patiënten gaan stapelen.”
 2. Zo maak je van een probleemflat vol overlast, drugs en prostitutie een paradijs: ‘Het was verschrikkelijk’
  PREMIUM

  Zo maak je van een probleem­flat vol overlast, drugs en prostitu­tie een paradijs: ‘Het was verschrik­ke­lijk’

  Drugsdealers, prostitutie, geschreeuw, verwarde bewoners, eenzame ouderen, ruzie en fietsen die bij de vleet werden gestolen. Drie jaar geleden was het leven in de flat aan de Vulcanusdreef in Utrecht vreselijk. Tot een aantal overlastgevers het huis uit werd gezet en een groep Utrechtse jongeren hun plaats innam. ,,We hebben nu bijna nooit meer problemen.”