Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe ging dit mis? ‘Jongens gaan echt de straat niet op om lekker even te rellen om het rellen’

VIDEODe ene jongere zit thuis te gamen, terwijl de andere de straat op gaat om rotzooi te schoppen. Hoe kan dat?

7 reacties

 • Kees van Weteringen

  2 maanden geleden
  Met dank aan de vvd-schoften die het sociale domein van zorg, onderwijs en veiligheid al meer dan een decennium totaal heeft afgebroken met bezuinigingen om aan de andere de vriendjes (en daarmee zichzelf) te kunnen verrijken.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  Eerst aanpakken en daarna kun je altijd nog wel een gesprekje voeren. aan gepamper, daar hebben die arme zieltjes niets aan geef ze iets omhanden of laat ze maar de dienstplicht gaan vervullen dan kunnen zij dit land misschien nog van nut zijn.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  @henk ferwerda, stop met dat gezoek naar oorzaken. Dit zijn gewoon relschoppers die zo zielig zijn omdat ze zich vervelen en geen doel in hun leven kunnen vinden. Of kinderen die thuis de macht hebben. Ook al voel je je eenzaam verloren of wat dan ook. Je hebt nooit een goede reden om dit gedrag te vertonen. Ik ben zo onderhand dit gehoe en waarom compleet zat.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Praat het maar weer recht. Aanpakken die schoffies en ga daarna maar vergaderen.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Er wordt snel gewezen naar de ouders van deze jongeren, die hen thuis hadden moeten houden. Ook de dagelijkse poll weer. Maar het is de regering onder leiding van de VVD die besloten heeft de jeugdzorg en opvoedingsondersteuning over de gemeentelijke schutting te kieperen. Resultaat: ellenlange wachtlijsten en ouders die het ook niet meer weten. De regering probeert dit met repressieve taal goed te praten maar ze zouden beter eens kijken naar de oorzaken en de gevolgen van hun eigen handelen.
 1. Gerechtshof legt Jos Brech 16 jaar cel op voor ontvoering, misbruik en dood van Nicky Verstappen
  update/video

  Gerechts­hof legt Jos Brech 16 jaar cel op voor ontvoering, misbruik en dood van Nicky Verstappen

  Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelt Jos Brech tot zestien jaar cel. Het hof acht bewezen dat Brech in 1998 de toen 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd, misbruikt en gedood. Brech legt zich niet neer bij de veroordeling. Zijn advocaat Gerald Roethof liet na afloop weten in cassatie te gaan. De Hoge Raad moet zich nu buigen over de vraag of de procedure juist is verlopen.