Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe ging dit mis? ‘Jongens gaan echt de straat niet op om lekker even te rellen om het rellen’

VIDEODe ene jongere zit thuis te gamen, terwijl de andere de straat op gaat om rotzooi te schoppen. Hoe kan dat?

6 reacties

 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  Met dank aan de vvd-schoften die het sociale domein van zorg, onderwijs en veiligheid al meer dan een decennium totaal heeft afgebroken met bezuinigingen om aan de andere de vriendjes (en daarmee zichzelf) te kunnen verrijken.
 • gejah nijman

  1 jaar geleden
  @henk ferwerda, stop met dat gezoek naar oorzaken. Dit zijn gewoon relschoppers die zo zielig zijn omdat ze zich vervelen en geen doel in hun leven kunnen vinden. Of kinderen die thuis de macht hebben. Ook al voel je je eenzaam verloren of wat dan ook. Je hebt nooit een goede reden om dit gedrag te vertonen. Ik ben zo onderhand dit gehoe en waarom compleet zat.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Praat het maar weer recht. Aanpakken die schoffies en ga daarna maar vergaderen.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Er wordt snel gewezen naar de ouders van deze jongeren, die hen thuis hadden moeten houden. Ook de dagelijkse poll weer. Maar het is de regering onder leiding van de VVD die besloten heeft de jeugdzorg en opvoedingsondersteuning over de gemeentelijke schutting te kieperen. Resultaat: ellenlange wachtlijsten en ouders die het ook niet meer weten. De regering probeert dit met repressieve taal goed te praten maar ze zouden beter eens kijken naar de oorzaken en de gevolgen van hun eigen handelen.
 • patrick wijgman

  1 jaar geleden
  Laten we eens beginnen met EERLIJK zijn over de achtergronden van veel reljeugd ( en nee niet alleen allochtonen , als is dat helaas wel een heel grote groep ) en de ouders die niet opvoeden !!! en die ook eens aanpakken en/of begeleiden . Echt niemand durft zich uit te spreken wat ohhhhh dan wordt de racisme en moeilijke jeugd kaart weer getrokken . En de gebieden rond URK ed ….die zijn toch al verloren . En stop met taakstrafjes ,en gewoon betalen die schade desnoods je halve leven .