Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Hoe groot je sportbroek is maakt toch niks uit?

columnNynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

In de Nike-winkel in Londen staat een paspop met - voor een paspop - ongewone vormen. Het is een plussize model, en ze draagt een sportpak uit de nieuwe plussize- lijn. De Hollandse ophef hierover kwam vooral lekker op gang toen Caroline Tensen en Olcay Gulsen bij RTL Boulevard het eigenlijk niet vonden kunnen. Dit was wel een heel grote maat. Zijn vrouwen met zo’n figuur wel fit genoeg om te sporten? Moeten zulke grote vrouwen wel zulke strakke kleren aantrekken?

Godzijdank was daar Peter R. de Vries, die het probleem van Caroline en Olcay niet snapte.

Het was een prachtig voorbeeld van oud versus nieuws. De dames aan de desk, als vertegenwoordigers van het oude schoonheidsideaal. Vrouwen in eeuwig gevecht met de weegschaal; ieder stom dieet geprobeerd. Die konden zich gewoon niet voorstellen dat je dit zou willen. Dat je, met fikse rondingen, in strakke sportkleren zou willen lopen. En dat je aan je lijf kunt werken, niet omdat je per se wilt afvallen, maar omdat je fitter wilt worden.

  1. Man bij wie keel werd doorgesneden: ‘Ambulance ging eerst dader Malek F. helpen’
    Live twitter

    Man bij wie keel werd doorgesne­den: ‘Ambulance ging eerst dader Malek F. helpen’

    Heftige slachtofferverklaringen op dag twee van de rechtszaak tegen de ‘Haagse steker’ Malek F, de man die vorig jaar bij de Haagse Hogeschool zomaar op voorbijgangers in stak. Bij sommige van hen sneed de uit Syrië gevluchte Palestijn de keel door of hij probeerde dat. De slachtoffers overleefden ternauwernood de aanslag van 5 mei 2018. Verslaggever Jorina Haspels is in de rechtszaal in de rechtbank bij Schiphol en twittert.