ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Hoe houd je het platteland leefbaar? Stop om te beginnen met termen als ‘de provincie’

Het CDA hield tegenover deze site een warm pleidooi voor investeringen in een leefbaarder platteland, ook al zijn die soms onrendabel. Maar hoe doe je dat? ,,Het begint bij het besef dat dit voor ons land ontzettend belangrijke gebieden zijn.”

6 reacties

 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Het 'platteland' is méér dan alleen agrariërs. Er wonen ook nog gewoon mensen in steden in de provincie, mensen die niet boeren en die wèl oog hebben voor het milieu. Dat BBB daar de overhand heeft is klinkklare onzin. Dat voorop. De voorzieningen buiten de Randstad zijn achteruit gekacheld en dat komt omdat de laatste regeringen alleen oog hadden voor de plekken waar de meeste mensen wonen en het snelle geld wordt verdiend. Maar we weten al lang dat neoliberaal beleid uiterst kortzichtig is.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  BBB heeft het platteland op de kaart gezet, kunnen de regenten, inclusief het CDA, niet meer omheen.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Provincie is prima, ik ambieer het echt niet om bij randstad te horen. Neem nu Amsterdam, wat een vreselijke stad met veel vreselijk inwoners brrr. Zou er nog niet dood gevonden willen worden.
 • Ruud de Jong

  2 maanden geleden
  Het congres van gisteren, provincie Overijssel: Leefbaar Platteland en onder de kop van "Platteland kiest positie" doet dezelfde oproep, ondersteund ook door Bettine Bock, Koen Salemink (RUG), Lisan Beune, (impact analyse) Gert-Jan Hospers en P10 voorzitter Ellen Nauta. Integrale aanpak en ruimte voor initiatieven , was kort samengevat de boodschap.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Men kan het platte land leefbaar houden door minder krampachtig naar het plaatsen van jongerenwoningen, mantelzorg- of seniorenwoningen bij boerderijen mogelijk te maken. Bij leefbaarheid op het platte land hoort ook het in stand houden van gemeenschapsvoorzopieningen, deels met vrijwilligers. Men slaat volledig door in het zogenaamde ' ontstenen' van het platte land. Leefbaarheid op basis van woongelegenheid en gemeenschapsvoorzieningen.