Premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gebarentolk Irma Sluis bij de laatste persconferentie in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte, minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gebarentolk Irma Sluis bij de laatste persconferentie in Den Haag. © Robin Utrecht

Hoe zorgt Rutte dat we wél luisteren? ‘Schrap gebarentolk Irma en creëer geen angst’

zes tipsEDE - Deze dinsdagavond vindt weer een persconferentie plaats over nieuwe coronamaatregelen. Na de vorige ontstond er steeds meer kritiek op de gebrekkige en vage communicatie door het kabinet. De regels zijn onduidelijk, te moeilijk verwoord of op verschillende manieren uit te leggen. Moet en kan het anders? Communicatiedeskundigen geven zes tips aan het kabinet om te zorgen dat iedereen straks begrijpt wat er van ons verwacht wordt. 

66 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Pieter mondkapje veilig?Pas op... even een half uur boodschappen doen in de supermarkt, er zijn mensen die dragen een week lang hetzelfde mondkapje (ligt in de auto of zit in hun jas). Intussen nestelen zich stofdeeltjes, bacteriën en het virus in je mondkapje... in feite loop je jezelf te besmetten.In België dragen ze al twee maanden verplicht een mondkapje - daar ligt het aantal besmettingen hoger dan in Nederland... zoals Jaap van Dissel zegt: ''het mondkapje is een schijnveiligheid''.
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Creëer geen angst... dit gebeurt volop via Staatsomroep NPO en NOS.Elke dag komen er verslaggevers, virologen en verpleegkundigen op TV die ons vertellen dat het aantal besmettingen is gestegen en dat ze het bijna niet meer aan kunnen.Het aantal wat op IC terecht komt is in verhouding een stuk minder dan in maart en april maar dat wordt niet verteld.
 • Pipo

  2 jaar geleden
  Als Grapperhaus nou gewoon zijn bruiloft uitgesteld had dan konden ze nu wat minder slap optreden. Horeca hoe vervelend ook. Ik wil ze niet horen zeiken. Medeplichtig aan het weer oplaaien. Vooral de horeca waar het om alcoholconsumptie gaat. Ondergrondse feestjes nu keihard aanpakken. Studenten betalen dubbele boete. Avondklok in grote steden.
 • Roy

  2 jaar geleden
  De reageerders die het maatregelen allemaal onzin vinden of ontkennen dat het meer dan een griepje is moeten misschien zelf maar ondervinden wat Covid19 inhoudt. 
 • Roy

  2 jaar geleden
  Ah, een deskundige. Help ons uit de brand: wat helpt wel?