Teun met zijn schooltas. De kinderen van Mendy zijn dolblij dat ze weer naar school mogen. De jongste - Teun - vraagt er al een jaar om, maar moest zijn eerste maand zoomend kennismaken met zijn nieuwe klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Teun met zijn schooltas. De kinderen van Mendy zijn dolblij dat ze weer naar school mogen. De jongste - Teun - vraagt er al een jaar om, maar moest zijn eerste maand zoomend kennismaken met zijn nieuwe klas. © Marco de Swart

Hoera! De scholen gaan weer open (maar het wordt niet zoals vroeger)

Eindelijk mogen morgen na zes weken de basisscholen weer open. Niet iedereen staat te juichen, maar bij de meeste leraren, ouders en kinderen gaat maandag toch de vlag uit. Al is het voor iedereen spannend. Zoals ‘vroeger’ wordt het nog niet.

 1. Eén dode en veel overlast door harde wind, zwaartepunt voorbij
  VIDEO

  Eén dode en veel overlast door harde wind, zwaarte­punt voorbij

  De harde en soms stormachtige wind heeft op verschillende plaatsen in Nederland overlast veroorzaakt door onder andere omgewaaide bomen. Daarbij kwam in het Overijsselse Dalfsen iemand om het leven. De komende uren wordt het wat rustiger maar in het waddengebied zal dat pas vannacht het geval zijn. In de loop van morgen wordt het ook wat droger maar het is nog altijd te koud voor de tijd van het jaar, zegt Alfred Snoek van Weerplaza.
 1. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

 2. Van Haga over omstreden Bevrijdingsdagposter FvD: ‘Ongepast'
  Play

  Van Haga over omstreden Bevrij­dings­dag­pos­ter FvD: ‘Ongepast'