Sam Fish baalt dat ze hier met Gay op Flakkee tijdens dodenherdenking geen bloemen mag leggen van de organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Fish baalt dat ze hier met Gay op Flakkee tijdens dodenherdenking geen bloemen mag leggen van de organisatie. © Arie Kievit

Homo's mogen geen bloemen leggen bij herdenking, verbijsterde reacties: ‘We zijn gewone mensen’

De homo- en lesbiennegemeenschap op Goeree-Overflakkee mag tijdens dodenherdenking op 4 mei geen bloemstuk leggen op de begraafplaats in Nieuwe-Tonge. De organisatie heeft dat verboden. ,,Het dorp is er niet klaar voor.”

13 reacties

 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Dit dorp lijkt nog in de middeleeuwen te leven, alleen de brandstapel ontbreekt.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  @Pim Willemsen. "Zondig' gedrag wordt er afgewezen, maar dat zit het omarmen van 'zondaars' gelukkig niet in de weg. Vraag me af (...) in hoeverre dat laatste bij zg diversiteit en inclusie groepen ook het geval is.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @tgm beuningen, Nieuwe Tonge is ongeveer het startpunt van de zg Biblebelt, die schuin naar noord-oosten omhoog gast, Nederland in. De Biblebelt heeft alles met religie te maken. Zoals bekend niet de verdraagzaamste bevolkingsgroep, die ook mensen afwijzen die gelukkig door God wèl worden omarmt.
 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Tijdens de dodenherdenking herdenken we de moord op homo s lesbiennes , transgenders, communisten, zigeuners en joden. Maar niet door de mensen van Goeree Overflakkee. Walgelijk.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Ps, begrijp niet goed wat dit met religie te maken heeft. Met een beetje gezond verstand zou je toch moeten snappen dat een dodenherdenking beter geen podium/optocht, laat staan arena, kan zijn voor 'vertegenwoordigers' van een oneindig aantal groepen.
 1. Straffeloos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’
  1587 arrestaties
  4

  Straffe­loos A12 bezetten leidt tot frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

  Binnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de bijna 1600 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.
  Den Haag