Honderden klimaatactivisten opgepakt voor blokkeren A12 in Den Haag

met videoHonderden klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag opgepakt voor het blokkeren van de A12 in Den Haag. Rond het middaguur liepen honderden mensen de tunnelbak van de Utrechtsebaan in. De politie greep na ongeveer vijftig minuten in en is overgegaan tot arrestaties. Tot ongeveer vier uur waren agenten bezig met het afvoeren van demonstranten.

31 reacties

 • Michel Raddatz

  2 maanden geleden
  Waarom gaan jullie nu bij dit soort acties niet gewoon op een "trekker" zitten dan is er niets aan de hand.
 • Cor Kok

  2 maanden geleden
  Ik heb hier wel sympathie voor. Meer dan voor die vuil dumpende boeren die troep op de autowegen in de hens steken. Beetje de ingeslapen politici wakker schudden, niks mis mee.
 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  @ le Blanc; je kunt het wel zwaktebod noemen, maar het verschil is wel erg opvallend. Tijdens de boerenprotesten werd er door de politie alleen maar gede-escaleerd, ander woorden voor toekijken, terwijl die protesten veel grootschaliger en gevaarlijker waren, dan deze. Bij deze is het op 1 plek, wordt er geen brand gesticht en weinig vernield en dan worden er zoveel opgepakt? Waar is dat de-escaleren dan ? Los van de doelen van het protest, maar het meten met 2 maten is hier wél van toepassing.
 • Wilma van Well

  2 maanden geleden
  Lijkt me een heel goed doel om voor te protesteren!!
 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  Kunnen we nu eindelijk stoppen met het eeuwige - en m.i. té gemakkelijke - vergelijk met de boerenacties (die ik overigens ook veroordeel)? Iedere keer maar weer terugvallen op "Ja maar, de boeren...." Zwaktebod en nogal infantiel, klinkt nl. hetzelfde als wat kleine kinderen doen: "Ja maar zij mochten wél etc..." Laten we dergelijke acties op de vorm bekijken. En dan zien of de vorm past binnen wat wij als samenleving acceptabel vinden. Anders schiet je sowieso je doel voorbij, lijkt mij.