Vlnr: Mientje van Balkom, Maria Hofland en Maria Christine Jonas behoren tot een groep van 85 vermoorde prostituees waarvan justitie de dader(s) hoopt te vinden.
Volledig scherm
Vlnr: Mientje van Balkom, Maria Hofland en Maria Christine Jonas behoren tot een groep van 85 vermoorde prostituees waarvan justitie de dader(s) hoopt te vinden. © AD

Huisschilder Sjonny W. is lang niet de enige die het op prostituees heeft voorzien

De Amsterdamse huisschilder Sjonny W. (44) wordt verdacht van drie lugubere moorden op prostituees, zo werd vandaag bekend. Hij is lang niet de enige seriemoordenaar die dames van lichte zeden als 'makkelijke' prooi ziet. Hieronder een overzicht van Nederlandse moordenaars die het gemunt hadden op prostituees.

 1. Hoe evangelist miljoenen Nederlanders waarschuwt voor coronavaccin: ‘Het is een complot uit de hel’
  PREMIUM

  Hoe evangelist miljoenen Nederlan­ders waarschuwt voor coronavac­cin: ‘Het is een complot uit de hel’

  Neem het niet, zegt evangelist Jaap Dieleman uit Zeewolde over het coronavaccin. Het is een ‘opmaat naar het teken van het beest’. Hij verkondigt deze onheilspellende boodschap in een gratis magazine, dat in het hele land op de deurmat ploft. Hij krijgt bijval, maar ook scherpe kritiek uit christelijk Nederland. Wie is deze man die de vaccinatie een ‘complot uit de hel’ noemt?
 1. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

 2. 'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn
  Play

  'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn