Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman

Ik kreeg brieven van bejaarde vrouwen die een leven lang zwegen over wat hen was overkomen

ColumnSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster geeft haar mening over ‘ons eigen Metoo-schandaal’ bij The Voice of Holland. 

6 reacties

 • Marleen Verstraeten

  4 maanden geleden
  Mag ik elke stumper die begint over het 'gooise matras'eraaan herinneren dat met diei woorden juist de slachtoffers van de misbruikers werden monddood gemaakt, want alle mannen geloven heel graag dat je alle vrouwen kunt kopen of op zijn minst huren en als ze 'nee' horen voelen ze zich uitgesloten van een 'geheim clubje' waar alle seks gebeurd waar ze in hun zieke hoofd denken recht op te hebben. Jullie reacties maken het misbruik pas mogelijk.
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Nog even een nabrander, speciaal voor @Langeveld en @Bronckhorst: Jullie reacties zijn echt ontzettend sneu, en eigenlijk ook exemplarisch voor dit gebeuren. Saskia Noort is zelf slachtoffer van een nare verkrachting in haar jeugd. Ze heeft er decennialang over gezwegen (want ze zou dit aan haarzelf te wijten hebben) en ze heeft hier met grote regelmaat over geschreven. Ook dat mag blijkbaar niet meer. Jullie hebben er niks van begrepen en zouden je heel diep moeten schamen. Dit GAAT over haar.
 • P Langeveld

  4 maanden geleden
  Och gut. Saskia wil als mosterd na de maaltijd ook nog een duit in het Voice-zakje doen. Tuurlijk anders hoor je er niet bij.
 • Ankie Bronckhorst

  4 maanden geleden
  Waren dat brieven van jouw vriendinnen van de middelbare school, Saskia?
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Prima stuk weer! Nog even voor de mannen die bang zijn dat ze niks meer kunnen zeggen of doen (het is voor sommigen ook wel ingewikkeld): alles waar een seksuele connotatie aan zit, niet doen. Dus wel: Wat heb je een mooie trui aan (complimenteus), niet: wat zie je er lekker uit in dat truitje (intimiderend). Of, nog gemakkelijker: vraag jezelf bij twijfel af of je zulke dingen tegen je moeder zou zeggen of doen. Dat is een prima graadmeter.