Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Ik verwacht van een ‘slim mens’ dat-ie in ieder geval íets over Salman Rushdie weet

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

14 reacties

 • J.L. Gaertner Duineveld

  3 dagen geleden
  De deelnemers aan de slimste mens weten niks en kunnen niks. Laat Maarten vanRossem maar les geven= betere televisie. Men kan digitaal vaardig zijn maar zonder algemene ontwikkeling is dat zonder waarde. En wie kan er nu niet digitaal bankieren? Zelfs mijn moeder van 88 kan dat.
 • AT Waardenburg

  5 dagen geleden
  Beste Kevin, het gaat niet om.feitenkennis maar om datgene wat er heeft gespeeld , het feitencomplex. Generaliseren, ken je dat woord. Want dat doe jij.Die enkele babyboomer die digitaal achterblijft projecteren op de hele groep. Als je de geschiedenis niet kent dan verword de digitale ciltuir tot het kennen van trucjes ipv inhoud. De geschiedenis niet kennen leidt tot het opnieuw uitvinden van het wiel. Verspilde tijd. Jezelf superieur wanen (die indruk wek je) leidt tot gebrek aan inzicht.
 • Japie Lamers

  5 dagen geleden
  De kandidaten van die kwis hebben wel een zeer lage algemene ontwikkeling. Paar weken geleden zat er een onderwijzer die wist niks over Mozart, je kind zal daar maar op school zitten.
 • Kevin Klaassen

  5 dagen geleden
  Hou toch op. De vragen die gesteld worden zijn nagenoeg allemaal feiten. Knap hoor dat je veel (onnodige) feiten kan onthouden. Dit zoekt men tegenwoordig op met gebruik van het internet. En voor alle klagende mensen van de boomer generatie: Het is pas tenen krommen hoe slecht deze groep mensen zich weer aan te passen in de digitale cultuur. Het is te triest voor woorden dat men nog niet eens weet hoe ze moeten internet bankieren.
 • Albert van der Broek

  5 dagen geleden
  Het is een raak inkijkje in het kennis- en denkniveau van de jongelui. En dat is bizar slecht. Het geeft weinig hoop voor de toekomst van dit land.
 1. Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijdsgenoten: ‘Ouders hadden niks door’
  PREMIUM
  jeugdcriminaliteit

  Tom verkocht als 13-jarige tientallen kilo's drugs aan leeftijds­ge­no­ten: ‘Ouders hadden niks door’

  Om even weg te zijn van alle prikkels thuis, zit Tom eenzaam op een bankje. Dat deze keuze de dan 13-jarige het verkeerde pad op trekt, kan hij niet weten. Zijn leven veranderde drastisch en criminelen zogen hem het drugsmilieu in. De tiener sluit deals over 50 kilo drugs, staat tijdens een ripdeal oog in oog met een vuurwapen en heeft meerdere loopjongens voor hem werken.