Loraine Poorthuis alias zeemeermin Serena
Volledig scherm
PREMIUM
Loraine Poorthuis alias zeemeermin Serena © Reinier van Willigen

‘Ik voel me verantwoordelijk om voor de aarde te zorgen, dat hebben zeemeerminnen wel met elkaar gemeen’

Als ze moet kiezen tussen haar geliefde All Stars sneakers of een staart, kiest ze met een brede lach zonder aarzeling voor het laatste. Loraine Poort-huis - alias Serena - is zeemeermin. En ze schaamt zich er niet voor. ,,Het is heus geen vlucht voor mij. Gewoon puur vrijheid.’’

In Amerika is het groot; er is daar een bloeiende gemeenschap van mermaids, onder wie ook mannen. Daar zijn mensen bij die zich verhuren en er professioneel van kunnen leven. Eerlijk is eerlijk, de 28-jarige Losserse - gastouder van beroep - zou dat ook wel willen. Ze is ook te boeken voor fotoshoots, zwemlessen, (kinder)feestjes, of een meet & greet… Maar in ons kikkerlandje is het nog sappelen als je iets wilt verdienen met je staart. Toch groeit ook in Nederland de populariteit. Hier doen nu zo’n driehonderd - vooral vrouwen - aan mermaiding.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.