Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

In Amerika, Rusland en China wordt laatdunkend gedaan over de saamhorigheid binnen Europa

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

8 reacties

 • MARCO Durinck

  2 weken geleden
  Het is jammer dat niet meer Europese leiders naar de begrafenis van Gorbatsjov zijn gegaan.(desnoods alleen op persoonlijke titel). Al was het maar om Putin tegen het zere been te schoppen, het is ook geen geheim dat Putin Gorbatsjov de ondergang van de Sovjet-unie verweet. En daarom een gods hekel aan de man had. Hij is zelf ook niet naar de begrafenis van de man geweest..
 • Elly Bohnen

  2 weken geleden
  Helemaal gelijk Ceciel Buijser, maar zolang er figuren zijn die bij alles wat er gezegd, geprobeerd of geopperd wordt om die eenheid te bewerkstelligen aan het touw gaan hangen, die nooit mee willen werken aan een gezamenlijke veilige toekomst (geen visie voor de lange termijn net als ons kabinet) en constant tegenwerken, dan komt het er niet. Als het straks fout loopt staan die wel vooraan met hun vingertje te wijzen en is dat dus ook de schuld van Brussel en onze kinderen dragen de lasten!
 • Ceciel Buijser

  2 weken geleden
  Een sterk en eendrachtig Europa is de enige remedie om de zelfverklaarde 'sterke mannen' uit China en Rusland te kunnen weerstaan. Die nationale ressentimenten die sommigen hebben - vooral die niet in een samenwerkend Europa geloven - is kaasje voor de Russen en Iraniërs die nooit te beroerd zijn om online en via populistische zenders en partijen verdeeldheid te zaaien. Trap er niet in. Een sterk Europa is beter dan een speelbal zijn van grote landen die vinden dat ze nog niet groot genoeg zijn.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  vd leyen meent, dat ze de eerste president van europa is en wil alle macht naar brussel trekken. dit heeft niets meer te maken met democratie aangezien zij niet is gekozen door de europese bevolking. europa is niet 1 en dat zal het ook nooit worden de geschiedenis zal zich herhalen.
 • H Oosting

  2 weken geleden
  vdLeyen kan maar op 1 manier de rijen gesloten houden en dat is zorgen dat de armste landen binnen de EU niet meer afhankelijk zijn van Poetins gas. Maw zorg voor een goede verdeling van de (gas)energieproblematiek om de winter door te komen.