Restaurants en cafes gooien hun deuren open in het centrum van Valkenburg als protest tegen de coronamaatregelen. Burgemeester Daan Prevoo ziet de opening als demonstratie en zal daarom niet gaan handhaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurants en cafes gooien hun deuren open in het centrum van Valkenburg als protest tegen de coronamaatregelen. Burgemeester Daan Prevoo ziet de opening als demonstratie en zal daarom niet gaan handhaven. © Rob Engelaar

In Limburg zijn bíjna alle kroegen open: ‘De drukte is bizar’

Waar in de rest van Nederland winkelstraten volliepen omdat de winkels weer open gingen, liepen in Limburg de mensen de deuren van cafés en restaurants plat. Reportage uit ‘Bevrijd Limburg’: ,,De drukte is bizar, maar het is zó fijn dat we weer even mogen.”

  1. TERUGLEZEN | Frankrijk meldt ruim 400.000 infecties, ‘Kind wel of niet vaccineren goed te rechtvaardigen’
    CORONAVIRUS

    TERUGLEZEN | Frankrijk meldt ruim 400.000 infecties, ‘Kind wel of niet vaccineren goed te rechtvaar­di­gen’

    Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen daalt gestaag, maar nog nooit heeft het RIVM in een kalendermaand zoveel positieve tests gemeld als nu. Januari is pas net over de helft, maar heeft nu al een nieuw record gevestigd. Kinderarts Patricia Bruijning van UMC Utrecht vindt het goed dat ouders een keuze hebben om voor vaccinatie van hun kind te kiezen, of daarvan af te zien. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.