In zand geschreven kenteken leidt politie naar mogelijke stichter heidebrand

Een in allerijl in het zand geschreven kenteken van een scooter heeft de politie in het Gelderse Epe gisterenavond naar een mogelijke brandstichter geleid. 

Een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bereed de scooter en stak waarschijnlijk gisterenmiddag de branden op de heide bij Epe aan. De meldkamer kreeg  tegen half vijf een melding dat er brand was op de heide bij het Van Manenspad in de Gelderse plaats. Twee getuigen stelden dat dit mogelijk was aangestoken door een man op een scooter. Ze zagen meerdere brandhaarden en troffen ook een man op een scooter aan die er vandoor ging. Ze wilden hem nog tegenhouden, maar dat lukte niet. 

Wat wel lukte: een belangrijk deel van de kentekenplaat achterhalen. De ooggetuigen schreven de cijfers en letters in het zand.  De politie ging meteen aan de slag met die gegevens en kon kort daarna de 57-jarige man aanhouden. De verdachte zat dinsdagmiddag nog vast en werd verhoord. De brandweer heeft gisteren twaalf voertuigen ingezet om de heidebrand te blussen en daarmee meer schade aan de natuur weten te voorkomen. De politie onderzoekt de zaak verder. 

Volledig scherm
De heidebrand in Epe is vermoedelijk aangestoken. Een verdachte is inmiddels opgepakt. © Stefan Verkerk