Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inbreker verstopt zich op toilet terwijl bewoners thuis zijn

Een inbreker dacht afgelopen weekend de politie te slim af te zijn door zich op een heel kleine plek te verstoppen. Maar de politie van Leeuwarden vond hem alsnog en rekende hem in. Hij had zich verstopt op het toilet.

Een oplettende burger belde de politie en zei dat er werd ingebroken aan de Rozemastate in Leeuwarden. De beller kon volgens de politie ,,een prima beschrijving” geven van een van de verdachten. Eenmaal ter plekke vatte de politie die 23-jarige Leeuwarder makkelijk in de kraag. Hij stond op de uitkijk, wat betekende dat hij waarschijnlijk niet alleen was.

De tweede verdachte had zich verstopt op een bijzondere plek. De politie doorzocht het huis van de bejaarde bewoners die de inbrekers op de korrel hadden. Eenmaal binnen trof de politie de tweede verdachte aan op het toilet. De 31-jarige verdachte uit Franeker viel op doordat de toiletdeur op slot zat.

Sieraden op zak

De bejaarde bewoners waren thuis en hadden niet door dat inbrekers hun huis waren binnengeslopen. De tweede verdachte had bij zijn aanhouding een paar sieraden op zak die van de bejaarde bewoners zijn. De verdachte kon makkelijk binnenkomen door een raam los te wrikken, aldus de politie. Beide mannen zitten vast.

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’
    video

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘Hand in hand lagen ze in het mortuarium’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’