Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inbreker verstopt zich op toilet terwijl bewoners thuis zijn

Een inbreker dacht afgelopen weekend de politie te slim af te zijn door zich op een heel kleine plek te verstoppen. Maar de politie van Leeuwarden vond hem alsnog en rekende hem in. Hij had zich verstopt op het toilet.

Een oplettende burger belde de politie en zei dat er werd ingebroken aan de Rozemastate in Leeuwarden. De beller kon volgens de politie ,,een prima beschrijving” geven van een van de verdachten. Eenmaal ter plekke vatte de politie die 23-jarige Leeuwarder makkelijk in de kraag. Hij stond op de uitkijk, wat betekende dat hij waarschijnlijk niet alleen was.

De tweede verdachte had zich verstopt op een bijzondere plek. De politie doorzocht het huis van de bejaarde bewoners die de inbrekers op de korrel hadden. Eenmaal binnen trof de politie de tweede verdachte aan op het toilet. De 31-jarige verdachte uit Franeker viel op doordat de toiletdeur op slot zat.

Sieraden op zak

De bejaarde bewoners waren thuis en hadden niet door dat inbrekers hun huis waren binnengeslopen. De tweede verdachte had bij zijn aanhouding een paar sieraden op zak die van de bejaarde bewoners zijn. De verdachte kon makkelijk binnenkomen door een raam los te wrikken, aldus de politie. Beide mannen zitten vast.

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.