De opmars van de deltavariant kan volgens viroloog Marion Koopmans invloed hebben op de mogelijkheden voor vakanties in het buitenland.
Volledig scherm
PREMIUM
De opmars van de deltavariant kan volgens viroloog Marion Koopmans invloed hebben op de mogelijkheden voor vakanties in het buitenland. © ANP

Indiase variant rukt op in Nederland: onderzoek naar jongeren die examenfeestjes zijn gaan vieren

De deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. In de regio Nijmegen zijn al meerdere gevallen aangetroffen. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM. 

13 reacties

 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  Mensen als Mattie hoeven niet mee te feesten of het terras op of restaurant in. Als je smetvrees hebt en/of hypochonder bent, blijf je lekker thuis in je eigen omgeving of doe je een maanpakje aan met zuurstofflesje, dan hoef je niet steeds iets van andere mensen te willen (verplicht zelfs).
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Veel jongeren denken dat weer alles kan en mag en houden absoluut geen rekening met andere mensen, dat kon je in het andere artikel over het "feesteiland" wel zien.
 • L Wolt

  1 jaar geleden
  De vaccinatie werken niet? Nadat de jongeren eerst op compassie konden rekenen hebben we nu weer behoefte aan iemand om af te zeiken. Succes ermee!
 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  En maar reclame blijven maken om toeristen hierheen te halen en nu mogen die amerikanen ook weer komen. De provincie doet overigens ook een aardige duit in het zakje door Gelderland in zowel binnen- als buitenland aan te blijven prijzen.
 • F Keuben

  1 jaar geleden
  Enfin, de gevaccineerde lopen geen gevaar, toch?