Inval in voormalige speelgoedwinkel van Drents gezin

videoDe politie doorzocht vanmiddag twee locaties in Zwartsluis (Overijssel) in het kader van het onderzoek naar het gezin in Ruinerwold. Een van de doorzochte plekken is een voormalige speelgoedwinkel die jarenlang van het gezin was dat maandag werd gevonden in een afgesloten ruimte in een boerderij.

Zwartsluis ligt vlakbij het Drentse Ruinerwold, waar deze week het gezin uit een afgelegen woning is gehaald. Daar zouden de zes gezinsleden mogelijk al bijna een decennium hebben verbleven zonder contact met de buitenwereld. De vader lag ziek op bed.

Het pand waar de inval werd gedaan, staat te koop. De makelaar van het pand werd kort voor de inval door de politie gebeld. Josef B. is namelijk, samen met de vader, huurder van het pand. B. wordt sinds vanmiddag verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van gezondheid van anderen.

Het Dagblad van het Noorden meldt op basis van een uittreksel van de Kamer van Koophandel dat de vermeende vader op 1 juni 2004 speelgoedwinkel Natural Homes startte. De deuren van de winkel sloten al vrij snel, maar de huur werd naar verluidt wel gewoon betaald. Het pand is verwaarloosd.

Volg al het nieuws rond deze zaak in onze app:

Inval Zwartsluis
Volledig scherm
Inval Zwartsluis © Stefan Keukenkamp