Koning Willem-Alexander en prins Bernhard jr. (rechts) op Circuit Zandvoort bij de Dutch Grand Prix.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander en prins Bernhard jr. (rechts) op Circuit Zandvoort bij de Dutch Grand Prix. © ANP

Jaar vol blunders: koning heeft vertrouwen door eigen toedoen verspeeld

Kan de koning vandaag, op Prinsjesdag, het geschonden vertrouwen herstellen na de reeks communicatieblunders van het afgelopen jaar? Nederland kijkt hem vanmiddag op de vingers.

16 reacties

 • Gert Mans

  1 jaar geleden
  Geld verslindend op koste van de belastingbetalers. Een Koningshuis is niet meer van deze tijd.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Els, elke vier jaar wel een ander. @Mattie, nergens bespeur ik jalouzie, dat is echt een aanname. Bovendien: zou jij willen ruilen? In een gouden kooi, gebonden aan allerlei regels van een ondoorgrondelijk protocol. En die ‘prins’ Bernhard is helemaal geen prins, want zijn vader is gewoon een ‘jongen uit het volk’.
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Heel veel jaren geleden hadden we een Koningshuis met een Koning cq Koningin die heerste over het volk , en besliste wat er moest gebeuren , later kregen we een ,,regering ,, en werd het Koningshuis bestempeld tot wat het nu is...een soort status symbool , waarbij dus de regering het land regeert , en Koning of Koningin er als een soort miljoenen kostend project bij hangen , en op speciale gelegenheden op moeten draven om ergens ons land te vertegenwoordigen of op Prinsjesdag onzin voor te lezen
 • Gert Ramen

  1 jaar geleden
  Elitair, arrogant, egoïstisch en zelf verrijkende familie zijn de kernwoorden van het koningshuis. In andere landen noemt men dit corruptie cq bananenrepubliek.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  De jaloezie is weer op dreef hier in een aantal reacties. Feit is dat juist omdat we een koningshuis hebben ons land dat geen windeieren heeft gelegd. Er gaan veel deuren open die anders gesloten waren gebleven.