Volledig scherm
PREMIUM
Jan Terlouw © Jeroen Hofman

Jan Terlouw: ‘Met 86 ben ik een zeer oude man, maar er mankeert me niks’

Terlouw schreef BoekenweekessayDeze tijd heeft verhalen nodig, zegt Jan Terlouw. Hij schreef het essay voor de Boekenweek, waarin hij een lans breekt voor de natuur en een pleidooi houdt voor duurzaamheid. ,,We moeten echt onze hersens gebruiken.’’

De natuur, die is hier: rond de vrijstaande woning van Jan Terlouw op de grens van Gelderland en Overijssel - en nee, er bungelt geen touwtje uit de brievenbus. In de verte glinstert het water van de IJssel in de winterzon. De wind speelt met de enkele blaadjes die nog aan de hoge bomen hangen. Op het land rond zijn huis, tussen Twello en Deventer, houdt de schrijver/wetenschapper/politicus koeien, kippen en schapen.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”