Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Je zult maar die trieste zak botten zijn die dacht Nikkie te gronde te kunnen richten

COLUMNNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Op de plek waar ooit je hart zat, zit nu een lekke varkensblaas. Of een homp oud brood. Een écht hart kan er in ieder geval niet meer zitten, wanneer je iemand probeert te chanteren met haar geslachtsverandering. Geld in ruil voor het bewaren van een geheim wat helemaal niet het jouwe is. Iemand chanteren omdat ze transgender is, en de rest van de wereld dat nog niet weet: degene die dat op zijn geweten heeft, wens je een leven lang zeer hardnekkige gordelroos toe.

  1. Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

    Nieuws over coronavi­rus en lerarensta­king in de Ochtend Show to go

    Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben.
  2. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.